Groep 3 is een spannende groep.
Je leert er lezen, schrijven en rekenen.
Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders staan vaak versteld hoe snel dat gaat!

Wie Wanneer

Van dinsdag tot en met vrijdag staat juf Virle voor de groep. Op maandag verzorgt juf Anneke de les. Op maandag-,dinsdag-,en woensdagochtend ondersteunt juf Gon in de klas bij het lezen. De kinderen hebben op woensdag en vrijdag gym bij juf Carla.

Ons aanbod

In groep 3 werken we met de nieuwste aanvankelijk leesmethode Veilig Leren Lezen (KIM-versie). Voor de kerstvakantie kunnen bijna alle kinderen al lezen. Het helpt natuurlijk mee, als ouders thuis niet alleen voorlezen, maar dit ook combineren met samen lezen! Voor rekenen maken we gebruik van de methode Alles Telt. De nadruk ligt vooral op rekenen met getallen tot 20, waarbij veel sommen heel concreet gemaakt worden door het gebruik van veel verschillende materialen. Voor het mooi leren schrijven van de letters en cijfers maken we gebruik van de methode Pennenstreken. Deze methode loopt exact gelijk met het aanbod van de letters die de kinderen leren lezen! Verder besteden we aandacht aan wereldoriëntatie met de methode De wereld in met Raaf. Daarnaast zijn wij ook bezig met verkeer. Natuurlijk knutselen we en maken we ook muziek in de klas.

Thuis oefenen

Wil je thuis oefenen voor de topotoetsen of rekensommetjes en keersommen? Ga dan naar de volgende websites: Besloten pagina van groep 3  

Basisschool Bikube – Volg ons op acebook