Wie Wannneer

Juf Saskia staat maandag t/m donderdag voor de klas. Vrijdags is juf Karensa er. De kinderen hebben twee keer in de week gymnastiek van onze vakleerkracht juf Carla. Samen zorgen we ervoor dat de kinderen niet alleen een leuke en gezellige tijd in de klas hebben, maar ook heel veel kunnen leren!

Ons aanbod

In groep 4 hebben de kinderen de tafels van 1, 2, 3, 4, 5 en 10 geleerd. Dit schooljaar gaan we verder met de tafels van 6,7,8 en 9. Natuurlijk moeten de kinderen de tafels ook doorelkaar kennen! Daarnaast maken we ook snel kennis met deelsommen en de volgende type keersommen 3 x 50 en 15 x 6. Het is erg belangrijk dat de kinderen de tafels van 1 t/m 10 goed uit het hoofd leren, dus thuis oefenen is een zeer goed idee. Lezen wordt ook steeds belangrijker. Niet alleen in een goed tempo lezen is van belang, maar het is nog veel belangrijker dat een kind begrijpt wat het leest. Op school lezen we elke dag en het zou fijn zijn als er thuis ook regelmatig (hardop) gelezen werd. Elke dag is er veel aandacht voor taal, lezen, spelling en rekenen. Daarnaast schrijven we in ons schrijfschrift en dat doen we met een vulpen. Best moeilijk om zonder vieze vingers te krijgen netjes te schrijven met vulpen. Er zijn ook lessen verkeer en we maken een start met Engels. Dit jaar maken de kinderen kennis met aardrijkskunde, geschiedenis en natuur/techniek. Natuurlijk is er ook aandacht voor de creatieve vakken (handvaardigheid, tekenen, muziek en drama).

Thuis oefenen

In groep 5 gaan de kinderen ook voor het eerst kennismaken met het maken van huiswerk. Elke maandag krijgen ze een huiswerkblad mee naar huis en dat blad moet uiterlijk vrijdag weer ingeleverd worden. Naast maakwerk krijgen de kinderen ook leertoetsen te leren. Voor de Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuur/Techniek krijgen de kinderen een samenvatting mee naar huis. Deze kunt u ook onderaan deze pagina verkrijgen op de downloadpagina. De kinderen kunnen thuis best wat hulp gebruiken bij het leren van de samenvatting. Wil je thuis oefenen voor de topotoetsen of rekensommetjes en keersommen? Ga dan naar de volgende websites: Besloten pagina van groep 5  

Basisschool Bikube – Volg ons op acebook