In groep 7 wordt hard gewerkt! In dit leerjaar wordt er veel nieuwe stof aangeboden. Daarnaast wordt er van de kinderen verwacht dat ze langer zelfstandig kunnen werken, hun tijd goed indelen en zich steeds meer voorbereiden op de laatste stappen in het basisonderwijs!

Wie wannneer

Van maandag tot en met vrijdag staat juf Francis voor de groep. Op vrijdag hebben de kinderen gym van juf Carla.

Ons aanbod

We maken voor rekenen gebruik van de methode Alles Telt. De kinderen verwerken de basisstof op verschillende niveaus. De goede rekenaars maken de extra plusopdrachten, de kinderen die wat meer moeite hebben met de stof krijgen extra uitleg en verwerkingsopdrachten op hun niveau.

Sinds een paar jaar werken we met de taal- en spellingmethode Taal Actief. Ook bij deze methode werken de kinderen op verschillende niveaus. De leerstof is vrij pittig, dus groep 7 hoeft zich niet te vervelen!

Voor aardrijkskunde gebruiken we de methode Meander. Hierin komen voornamelijk onderwerpen aan bod die met Europa te maken hebben. De methode sluit goed aan bij Brandaan, onze geschiedenismethode. Daarin reizen we door de tijd: van Egypte tot de Romeinen, de Middeleeuwen en hé, hoe zat het ook weer met de Tachtigjarige Oorlog? En om het plaatje compleet te maken, is daar vorig jaar de natuur- en techniekmethode Naut bijgekomen.

In het voorjaar doen we mee aan het verkeersexamen: eerst schriftelijk en daarna komt het praktisch examen. Gelukkig slagen elk jaar (bijna) alle kinderen, dus worden er veel diploma’s uitgereikt!

Lezen is heel erg belangrijk, dus daar wordt ook veel aandacht aan besteed: van studerend lezen en begrijpend lezen d.m.v. moeilijke teksten tot gewoon een leuk, spannend boek lezen. Lezen is overal goed voor: woordenschat, spelling en natuurlijk ook je fantasie!

Kortom, het is een vol, druk en gezellig jaar, met natuurlijk ook tijd voor creatieve vakken afgewisseld met tijd om lekker met z’n allen te zingen!

Thuis oefenen

In groep 7 krijgen de kinderen ook huiswerk, bijvoorbeeld rekenen, spelling en begrijpend lezen. Naast maakwerk krijgen de kinderen ook toetsen waar ze voor kunnen leren. Voor Aardrijkskunde, Geschiedenis en Biologie krijgen de kinderen een samenvatting mee naar huis. Deze kunt u ook onderaan deze pagina verkrijgen op de downloadpagina. De kinderen kunnen thuis best wat hulp gebruiken bij het leren van de samenvatting. Samen kijken wat geleerd moet worden, de stof bespreken en overhoren helpt om erachter komen, welke leerstijl het beste bij uw kind past! Wil je thuis oefenen voor de topotoetsen of rekensommetjes en keersommen? Ga dan naar de volgende websites: Besloten pagina van groep 7  

Basisschool Bikube – Volg ons op acebook